Bravčové mäso
01
Hovädzie mäso
02
Klobásy
03
Salámy
04
Zabíjačkové špeciality
05
Masť a oškvarky
06
Párky a párkoviny
07
Šunky
08
Údené a varené mäsá
09
Údené a solené mäsá
10

BRAVČOVÉ MASO je označenie pre mäso pochádzajúceho z prasaťa domáceho. Spolu s hovädzím mäsom je to najčastejšie používané mäso v slovenskej kuchyni. Mäso bravčové je krehkejšie než mäso hovädzie. Bravčové mäso má bledoružovú farbu a každá jeho časť, a to doslova od hlavy až po chvost, ponúka pestré možnosti spracovania.

MANGALICA je plemeno ošípaných pochádzajúce z Veľkej uhorskej nížiny. Dodnes ju v Maďarsku považujú za „rodinné striebro“, ale má svoju tradíciu aj u nás najmä na Juhu Slovenska, v Srbsku, Rumunsku a na Balkáne. Mangalica bola vyšľachtená v roku 1833 skrížením plemena z Bakonského lesa s polo divokým bravom zo Šumadije, aby odolávala stresu, živila sa korienkami, dopásla lúky po hovädzom dobytku a vyhrabávala žalude a bukvice. Mangalica má výnimočné chuťovo kvalitné mäso. Mäso aj mäsové výrobky patria ku gurmánskym špecialitám.

Mäso z ošípaných, ktoré ponúka  naša spoločnosť je garanciou čerstvosti, kvality a pôvodu. Mäso pochádza výhradne zo slovenských fariem a pôvod každého kusa možno dohľadať až ku konkrétnemu farmárovi. Chovatelia sú okrem iného povinní kontrolovať a evidovať používané krmivo, vďaka čomu majú zákazníci istotu, že zvieratá sú kŕmené len kvalitnými surovinami. 

Stránky