Bravčové mäso
01
Hovädzie mäso
02
Klobásy
03
Salámy
04
Zabíjačkové špeciality
05
Masť a oškvarky
06
Párky a párkoviny
07
Šunky
08
Údené a varené mäsá
09
Údené a solené mäsá
10

HOVÄDZIE MÄSO je mäso z tura domáceho. Je charakteristicky tehlovo červené, obsah svalového farbiva a výsledná farba mäsa však ďalej závisí na veku zvieraťa – u mladých kusov je bledo červená, u starších kusov a najmä býkov tmavo červená. Odtieň farby sa líši tiež podľa toho, z akej časti tela mäso pochádza, intenzite a kvalite výživy a tiež plemennej príslušnosti. Typická chuť a vôňa mäsa je ovplyvnená prítomnosťou prchavých mastných kyselín. S chuťovými vlastnosťami mäsa úzko súvisí šťavnatosť a krehkosť mäsa. Mäso od dobre vykŕmených zvierat je krehkejšie než mäso od zvierat chudších.

HOVÄDZIE MÄSO sa dostáva na stôl v mnohých rôznych úpravach - v celku ako hovädzia pečeň, nakrájené na plátky ako steak či biftek, nakrájané na drobné kúsky v guláši alebo mleté hovädzie mäso.

Mäso z hovädzieho dobytka, ktoré ponúka  naša spoločnosť je garanciou čerstvosti, kvality a pôvodu. Mäso pochádza výhradne zo slovenských fariem a pôvod každého kusa možno dohľadať až ku konkrétnemu farmárovi. Chovatelia sú okrem iného povinní kontrolovať a evidovať používané krmivo, vďaka čomu majú zákazníci istotu, že zvieratá sú kŕmené len kvalitnými surovinami.