Istermeat

Az Istermeat Rt. gyökerei a múlt század 80-as éveibe nyúlnak vissza, amikor megnyitotta kapuit, és megkezdte a hús feldolgozását és a húsipari termékek gyártását. A társaság életében mérföldkövet jelentett a 2004-es év, amikor a társaság teljes átszervezésen esett át. Az Istermeat húsüzem 9,3 hektárral rendelkezik, ebből a húsüzem 22.000 m2-t foglal el. Az Istermeat több mint 120 embert foglalkoztat.

A húsüzem a Csallóköz szívében, Dunaszerdahelyen található. Saját farmmal rendelkezik, ugyanakkor szoros kapcsolatokat ápol a helyi sertéstenyésztőkkel – ily módon tudja szavatolni a feldolgozott hús eredetét. Saját vágóhídjának, saját feldolgozóüzemének (a feldarabolástól kezdve a gyártásig) köszönhetően ellenőrzése alatt tartja a gyártás egész folyamatát (követi minden egyes darab hús útját), ezáltal biztosítani tudja a termékek frissességét, a hús és húsipari termékek minőségét.

Az Istermeat Rt. specialitása a mangalica sertés (Pata negra), amely a Nagy Magyar Alföldről származik. A mangalica sertésből nyert húst és húsipari termékeket a kiváló minőség és az egyedi mangalicaíz jellemzi. A mangalica sertés húsa gasztronómiai csemegének számít.

A társaság küldetése

Különleges módszerekkel kívánjuk elkészíteni a naponta fogyasztott élelmiszereket. A hagyományos készítési módokat ültetjük át a mába.

Értékeink

  • szavatoljuk a hús kiváló minőségét, frissességét és a szlovákiai eredetet,
  • üzemünk hosszú múltra és régi hagyományokra tekinthet vissza,
  • új munkalehetőséget teremtünk a régióban,
  • a levágott sertések egy része saját sertéstelepeinkről származik.   

 

A vágóhíd kapacitása:

Egy óra nominális teljesítménye Vágás Darabolás
Sertés 280 / ó 300 / ó  (1/2 db)
Szarvasmarha 20 / ó 140 / ó (1/4 db)

A hűtőház kapacitása

Egység  Kapacitás
Hűtőház 6.000 ½ sertés
└ a darabolórészlegen 500 ½ szarvasmarha
Hűtőház

500 ½ sertés

└ a darabolórészlegen 300 ½ szarvasmarha
Mélyhűtő (– 20 fok)  9.000 m3
Mélyhűtő (– 40 fok) 20 t / ó 
Elnyert díjaink: