Korene spoločnosti Istermeat, a.s., siahajú do polovice 80. rokov uplynulého storočia, kedy prvýkrát otvorila svoje brány a začala s výrobou a spracovaním mäsa a mäsových výrobkov. Významným medzníkom v histórií spoločnosti bol rok 2004, kedy spoločnosť prešla kompletnou renováciou. Spoločnosť operuje na pozemku s rozlohou 9,3 ha, na ktorej sa nachádza výrobný závod s rozlohou 22.000 m2 a zabezpečuje pracovné možnosti pre viac ako 120 ľudí.

Spoločnosť Istermeat, a.s., sa nachádza v srdci Žitného ostrova v Dunajskej Strede. Disponuje vlastnými farmami a úzko spolupracuje aj s miestnymi chovateľmi, čo jej umožňuje garantovať pôvod mäsa.  Vďaka vlastnej  porážke, rozrábke a výrobe ďalej dokáže kontrolovať celý proces spracovania( sledovateľnosť každého kusu mäsa), ako aj zabezpečiť čerstvosť a kvalitu mäsa a mäsových výrobkov.

Špecialitou spoločnosti Istermeat, a.s. je mangalica (pata negra) – plemeno ošípaných pochádzajúce z Veľkej uhorskej nížiny. Z nej získané mäso a mäsové výrobky, sú výnimočne kvalitné, chuťovo intenzívne a patria ku gurmánskym delikatesám.

Poslanie spoločnosti

„Chceme nevšednými spôsobmi vyrábať potraviny každodennej spotreby. Staviame na tradíciách pretavených do súčasnosti.

Naše hodnoty:

  • Garantujeme čerstvé a kvalitné mäso slovenského pôvodu
  • Máme dlhoročnú históriu a tradíciu
  • Vytvárame pracovné príležitosti v regióne
  • Časť dobytka, ktoré sa u nás porážajú pochádza z našich vlastných fariem

Kapacita bitúnku:

Nominálny hodinový výkon Porážka Rozrábka
Ošípané 280/h 300/h (1/2 ks)
Hovädzí dobytok 20/h 140/h (1/4 ks)

 

Kapacita chladiarne:

Jednotka  Kapacita

Chladiareň

 6.000  ½ ošípaných

└ V oddelení rozrábky 

500    ½ dobytka

Chladiareň

500    ½ ošípaných

└ V oddelení rozrábky 

300    ½ dobytka
Mraziareň (-20 stupňov)  9.000 
Mraziareň (-40 stupňov) 20 t/hodina

 

V tejto prevádzke sa poskytuje praktické vyučovanie v SDV v odbore 2954 H mäsiar.

Naše certifikáty:
Cookies