Korene spoločnosti Istermeat, a.s., siahajú do polovice 80. rokov uplynulého storočia, kedy prvýkrát otvorila svoje brány a začala s výrobou a spracovaním mäsa a mäsových výrobkov. Významným medzníkom v histórií spoločnosti bol rok 2004, kedy spoločnosť prešla kompletnou renováciou. Spoločnosť operuje na pozemku s rozlohou 9,3 ha, na ktorej sa nachádza výrobný závod s rozlohou 22.000 m2 a zabezpečuje pracovné možnosti pre viac ako 120 ľudí.
Spoločnosť Istermeat, a.s., sa nachádza v srdci Žitného ostrova v Dunajskej Strede. Disponuje vlastnými farmami a úzko spolupracuje aj s miestnymi chovateľmi, čo jej umožňuje garantovať pôvod mäsa. Vďaka vlastnej porážke, rozrábke a výrobe ďalej dokáže kontrolovať celý proces spracovania( sledovateľnosť každého kusu mäsa), ako aj zabezpečiť čerstvosť a kvalitu mäsa a mäsových výrobkov.
Špecialitou spoločnosti Istermeat, a.s. je mangalica (pata negra) – plemeno ošípaných pochádzajúce z Veľkej uhorskej nížiny. Z nej získané mäso a mäsové výrobky, sú výnimočne kvalitné, chuťovo intenzívne a patria ku gurmánskym delikatesám.
Poslanie spoločnosti
„Chceme nevšednými spôsobmi vyrábať potraviny každodennej spotreby. Staviame na tradíciách pretavených do súčasnosti.
Naše hodnoty:
- Garantujeme čerstvé a kvalitné mäso slovenského pôvodu
- Máme dlhoročnú históriu a tradíciu
- Vytvárame pracovné príležitosti v regióne
- Časť dobytka, ktoré sa u nás porážajú pochádza z našich vlastných fariem
Kapacita bitúnku:
Nominálny hodinový výkon | Porážka | Rozrábka |
Ošípané | 280/h | 300/h (1/2 ks) |
Hovädzí dobytok | 20/h | 140/h (1/4 ks) |
Kapacita chladiarne:
Jednotka | Kapacita |
Chladiareň |
6.000 ½ ošípaných |
└ V oddelení rozrábky |
500 ½ dobytka |
Chladiareň |
500 ½ ošípaných |
└ V oddelení rozrábky |
300 ½ dobytka |
Mraziareň (-20 stupňov) | 9.000 m³ |
Mraziareň (-40 stupňov) | 20 t/hodina |
V tejto prevádzke sa poskytuje praktické vyučovanie v SDV v odbore 2954 H mäsiar.
