Ingrediencie:

1500 g hovädzie predné
800 g cibuľa
5 PL masť bravčová
2 PL paprika mletá sladká
1 KL paprika mletá páliví
2 KS paprika čerstvá
1 PL papriková pasta
4 KS paradajka
1 PL soľ

Postup:

Mäso nakrájame do misky a pridáme nasekanú cibuľu. Cibuľu potom poriadne osmažíme na masti dokým nezozlátne a trochu neskaramelizuje. Vtedy je to ono.
Ďalej pridáme pokrájané čerstvé paradajky. Paradajky podusíme na cibuli, aby vznikla červená hustá kaša. Je potrebné nechať skoro všetku tekutinu odpariť.
Do tohto cibuľovo-paradajkového základu prisypeme sladkú aj štipľavú mletú papriku a pre farbu a výraznejšiu chuť pridáme aspoň lyžicu maďarskej paprikovej pasty.
Pridáme do základu mäso nakrájané na väčšie kocky a za stáleho miešania restujeme. Pridáme soľ a miešame ďalej, kým sa mäso nezatiahne. Pridáme nakrájané svetlozelené papriky - slovenské alebo maďarské, ktoré zvýraznia vôňu gulášu. Ak chceme guláš pikantnejší, pridáme teraz nasekané feferónky alebo chilli papričku. Podlejeme trochou vody, premiešame a kastról zakryjeme, aby sa guláš dusil na miernom ohni.
Vodou podlievame postupne. Občas premiešame a sledujeme, aby guláš vrel. Dusíme, pokým nie je mäso mäkké. Po asi dvoch hodinách sa prebytočná tekutina odparí, guláš sa sám zahustí a mäso je krehké. Hotový maďarský guláš by sa mal podávať s haluškami, alebo s bielym maďarským chlebom. Dobrú chuť!