Naša snaha produkovať kvalitné mäso a mäsové výrobky z mangalice nám priniesla ocenenie Značka kvality prvého stupňa.
Ocenenie Značka kvality, ktoré sa bude odteraz vynímať na etiketách našich produktov, sa každoročne udeľuje domácim producentom potravín. Jej cieľom je pomôcť spotrebiteľom lepšie sa zorientovať v kvalite regionálnych výrobkov dostupných v našich obchodoch a odlíšiť ich od zahraničnej konkurencie.
Značku kvality získali 18. augusta na slávnostnom odovzdávaní na Agrokomplexe v Nitre obidva od nás nominované produkty. Toto označenie sa stalo súčasťou údenej bravčovej krkovičky bez kosti z mangalice a údeného bravčového stehna z mangalice.
Garancia pôvodu Kukkonia výrobkov
Mäso a mäsové výrobky, ktoré vám zo Žitného ostrova prinášame, sú špecifické tým, že pochádzajú výhradne z našich vlastných fariem alebo od miestnych chovateľov. Porota projektu Značka kvality ocenila aj to, že vďaka vlastnej porážke, rozrábke a výrobe dokážeme kontrolovať celý proces spracovania a zabezpečiť tak čerstvosť a kvalitu našich výrobkov.
Obnovený chov mangalíc
Špecialitou našej spoločnosti je mäso z mangalice – z plemena ošípaných pochádzajúceho z Veľkej uhorskej nížiny. Jej chov sa nám na Žitnom ostrove podarilo obnoviť. Mäso a mäsové výrobky z mangalice patria ku gurmánskym špecialitám, sú výnimočne kvalitné a chuťovo intenzívne. Oproti klasickému bravčovému mäsu sú šťavnatejšie a odporúčajú sa aj pre ich nižší obsah tzv. zlého cholesterolu.
ÚDENÁ BRAVČOVÁ KRKOVIČKA Z MANGALICE SO ZNAČKOU KVALITY
Vyrábame ju tradičným spôsobom, najprv ju tepelne opracujeme a následne studeným dymom údime na bukovom dreve. Ide o delikatesu, vhodnú do teplej aj do studenej kuchyne.
ÚDENÉ BRAVČOVÉ STEHNO Z MANGALICE SO ZNAČKOU KVALITY
Vyrábame ho tradičným spôsobom, najprv je tepelne opracujeme a následne studeným dymom údime na bukovom dreve. Ide o chudé mäso s minimálnym obsahom tuku, vhodné do teplej aj do studenej kuchyne.
Komu sa udeľuje ZNAČKA KVALITY?
- značku kvality môže získať len slovenský výrobca
- ocenený výrobok musí byť vyrobený z domácich surovín, za dodržania deklarovaného technologického postupu, parametrov kvality a bezpečnosti potravín
- je potrebná aj deklarácia surovín, z celkovej spotreby surovín najmenej 75% musí byť spotreba domácej suroviny
- všetky fázy výrobného procesu sa musia uskutočňovať na Slovensku
- o udelení značky rozhoduje odborná komisia, ktorú vymenúva minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Ten potom na základe odporúčania komisie a podľa zásad posudzovania a udeľovania značky udeľuje Značku kvality
- viac sa dozviete aj na webe projektu