Bravčová panenka v marináde s jablkovo-zelerovým pyré a s čučoriedkovou omáčkou

Recept od Noémi Kovácsovej (Stredná odborná škola rozvoja vidieka s VJM), ktorá skončila na 2. mieste na gastronomickej súťaži Kukkonia Junior Gastro Cup 2019

Ingrediencie

(10 osôb)

  • 1,5 kg bravčová panenka od ISTERMEAT
  • 1 kg jablko
  • 1 kg zeler
  • 1 kg čučoriedka
  • 75 g kukuričný škrob
  • 50 g trstinový cukor
  • soľ
  • citrón
  • čili
  • škorica
  • majorán
  • petržlenová vňať
  • čierne korenie mleté
  • tymian
  • olivový olej
  • muškátový oriešok
  • paprika mletá sladká

 

Postup:

Umyjeme mäso, dáme do pripravenej marinády a necháme tam približne 15 minút. Zeler a jablko očistíme a nakrájame na kocky, v osolenej vode uvaríme. Vodu zohrejeme na miernom ohni a rozpustíme v nej trstinový cukor. Následne v tejto sladkej vode uvaríme čučoriedky. Mäso prudko opečieme z každej strany a potom ho dáme do pekáča, 10 minút pečieme, až kým nebude mäkké. Zeler a jablko rozmixujeme a dochutíme s cukrom. Zeler nakrájame na tenké plátky a na olivovom oleji opečieme a osolíme.