Sertéshús
01
Marhahús
02
Kolbász
03
Szalámi
04
Disznótoros specialitások
05
Zsír és tepertő
06
Virsli
07
Sonkák
08
Füstölt és főzott húsok
09
Füstölt és sózott húsok
10

A SZARVASMARHA őse a házitulok. A marhahús jellegzetesen téglavörös színű, színárnyalata függ az állat korától – a fiatalabb állatok húsa halványpiros, a korosabb állatoké, főleg a bikáké sötétvörös. A marhahús színe attól is függ, hogy az állat melyik részéből, milyen fajtából származik, valamint attól is, hogy milyen takarmánnyal és milyen gyakran etették az állatot. A hús jellegzetes ízét és illatát a zsírsavak jelenléte is befolyásolja. A marhahús ízvilágával szorosan összefügg a hús omlóssága, zamata is. A hizlalt állatok húsa finomabb, omlósabb, minta sovány állatoké.

A MARHAHÚSOK elkészítési módja rendkívül változatos. Asztalra kerülhet egybesütve, mint például a marhamáj, vagy szeletelve steak és bifsztek formájában, kisebb kockára vágva gulyásba, esetleg ledarálva.

A társaságunk által kínált marhahús garantáltan friss, jó minőségű, és származási helye nyomon követhető. Valamennyi hús szlovákiai gazdaságból származik, és konkrét istállóhoz köthető. A tenyésztők kötelesek nyilvántartani és ellenőrizni az állatoknak adott takarmányt, ennek köszönhetően a vásárlók biztosak lehetnek benne, hogy az állatokat csak jó minőségű takarmánnyal táplálták.