Bravčová panenka v marináde s jablkovo-zelerovým pyré a s čučoriedkovou omáčkou
Recept od Noémi Kovácsovej (Stredná odborná škola rozvoja vidieka s VJM), ktorá skončila na 2. mieste na gastronomickej súťaži Kukkonia Junior Gastro Cup 2019
Ingrediencie
(10 osôb)
- 1,5 kg bravčová panenka od ISTERMEAT
- 1 kg jablko
- 1 kg zeler
- 1 kg čučoriedka
- 75 g kukuričný škrob
- 50 g trstinový cukor
- soľ
- citrón
- čili
- škorica
- majorán
- petržlenová vňať
- čierne korenie mleté
- tymian
- olivový olej
- muškátový oriešok
- paprika mletá sladká
Postup:
Umyjeme mäso, dáme do pripravenej marinády a necháme tam približne 15 minút. Zeler a jablko očistíme a nakrájame na kocky, v osolenej vode uvaríme. Vodu zohrejeme na miernom ohni a rozpustíme v nej trstinový cukor. Následne v tejto sladkej vode uvaríme čučoriedky. Mäso prudko opečieme z každej strany a potom ho dáme do pekáča, 10 minút pečieme, až kým nebude mäkké. Zeler a jablko rozmixujeme a dochutíme s cukrom. Zeler nakrájame na tenké plátky a na olivovom oleji opečieme a osolíme.