Dňa 30.11.2023 sa v priestoroch Grand hotela Vígľaš konalo Valné zhromaždenie Slovenského zväzu spracovateľov mäsa, na ktorom sme sa za prítomnosti viacerých významných hostí stali jeho členmi.
Náš koncept výroby čerstvého mäsa a mäsových výrobkov spôvodom na Žitnom ostrove sme na slávnostnom podujatí predstavili viacerým významným hosťom, vrátane ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richarda Takáča, ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR Jozefa Bíreša a prezidenta Potravinárskej komory Slovenska Daniela Poturnaya.
Súčasťou podujatia bola diskusia s prítomnými hosťami na aktuálne témy, medzi ktorými rezonovali otázky a riešenia zabezpečenia kvalitných a cenovo dostupných potravín, konkurencieschopnosti slovenského potravinárstva či dôležitosti vzdelávania spotrebiteľov. Diskutovali sme aj o hľadaní riešení pre zlepšovanie situácie v potravinárskom odvetví a o zvyšovaní potravinovej sebestačnosti Slovenska.
Členstvo v Slovenskom zväze spracovateľov mäsa je pre nás významným krokom, ktorým sa pridávame k projektu edukácie spotrebiteľa s cieľom zvýšiť povedomie o mäse a mäsových výrobkoch so slovenským pôvodom.
Kto môže byť členom SZSM?
Slovenský zväz spracovateľov mäsa je dobrovoľným združením fyzických a právnických osôb, podnikajúcich v oblasti spracovania mäsa, výroby mäsových výrobkov a/alebo v oblasti súvisiacej s touto podnikateľskou činnosťou. Členovia zväzu sa hlásia k princípom trhovej ekonomiky, rešpektujú a dôsledne dodržiavajú pri výkone svojej činnosti právny poriadok platný na území Slovenskej republiky. Viac sa dozviete na www.slovmaso.sk.